Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

The Witcher 3: Wild Hunt

Review Overview

ΓΡΑΦΙΚΑ
9
GAMEPLAY
9.5
ΣΕΝΑΡΙΟ
9
9.2

ΚΟΡΥΦΑΙΟ

Η CD Project Red με το Witcher 3 κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι επικών διαστάσεων. Ένα έργο τέχνης όπου σενάριο, τέχνη, μουσική δράση και τρόμος δένουν σε ένα από τα πλέον αρμονικά σύνολα που έχετε δει ποτέ. Δεν είναι απλά ένα RPG, αλλά το κορυφαίο RPG, και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Αλήθεια, πώς να μιλήσεις για ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά σε αφήνει άφωνο;
Η CD Project RED κατάφερε να δημιουργήσει ένα RPG με απίστευτο βάθος, το οποίο έχει την ικανότητα να σε απορροφά μέσα στον κόσμο του.
Και τι κόσμος είναι αυτός! Δάση γεμάτα ζωή, όρνεα στον ουρανό, καταραμένα εδάφη και σπηλιές, ομίχλη και εναλλαγές του καιρού, αλλά και μια αρρωστημένη ομορφιά που σε περιβάλλει σε κάθε σου βήμα.
Πανέμορφα τοπία και κάστρα από τη μια, δέντρα με κρεμασμένους από την άλλη. Όσο όμορφο και αν είναι αυτό που βλέπεις, πάντα έχεις την εντύπωση ότι κάτι το τρομερά επικίνδυνο σε περιμένει στη γωνία.

 

The_Witcher_3_Wild_Hunt-Geralt_torching_his_enemies

thewitcher3wildhunt005

url5

 

Εκτός από επικίνδυνος, ο κόσμος του Witcher 3 είναι και απίστευτα ανοιχτός για εξερεύνηση. Θα σας κρατήσει για εβδομάδες και μήνες, και ο ισχυρισμός των δημιουργών για 200 ώρες παιχνιδιού μοιάζει, αν μη τι άλλο, σεμνός.
Οι άνθρωποι εδώ είναι οι ευγενείς, και όλοι οι άλλοι (Elves, Dwarves, Witchers κ.λπ.) είναι απλά οι «άλλοι» ή τα «φρικιά».

 

witcher_pic1-the-witcher-3-wild-hunt-february-release-date-confirmed

 

Ο Geralt, ο πρωταγωνιστής, σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται αποδέκτης της ρατσιστικής αυτής συμπεριφοράς και η αντίδρασή του είναι καθαρά στο χέρι του παίΚτη. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα με αρχές και ρομαντισμό, ο οποίος στις περιπλανήσεις του θα προστατεύσει τους αδύναμους και τις γυναίκες. Είναι ένας χαρακτήρας περίπλοκος, γενναίος αλλά και με χιούμορ, με αδυναμίες και ελαττώματα, και αυτό είναι που κάνει το Witcher τόσο ελκυστικό. Όσο ξετυλίγεται το σενάριο τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Χιούμορ, σκέψη και προβληματισμός, συναίσθημα και φόβος. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού, το οποίο καταλήγει να είναι ένα πρώτης τάξεως επικό αριστούργημα.

 

2788996-the_witcher_3_wild_hunt_they_call_this_civilization--i_feel_safer_in_the_woods

2789875-the_witcher_3_wild_hunt_alas,_poor_yorick

The-Witcher-3-2

 

Το μεγαλύτερο μέρος του έχει να κάνει με τις επιλογές που κάνει ο παίκτης. Δε γνωρίζετε αν κάνατε την καλή ή την κακή επιλογή και κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνετε τη δύσκολη ή τη δυσκολότερη. Οι επιλογές αυτές δεν κάνουν τον Geralt σατανικό ή ηρωικό. Και ξέρετε κάτι; Μετά από τόσα παιχνίδια όπου ο ήρωας περιβάλλεται από ένα φωτοστέφανο καλοσύνης και κάθε πράξη του είναι στίχος για επικό τραγούδι, αυτή είναι μια αναζωογονητική νέα εμπειρία. Μάλιστα επιστρέφοντας σε μέρη που έχετε ήδη περάσει θα μπορέσετε να δείτε ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις μιας φαινομενικά ασήμαντης απόφασης που είχατε πάρει. Μη σας φανεί παράξενο όμως αν η μικρή αυτή απόφαση είχε δυσάρεστες επιπτώσεις!

Η κύρια αποστολή του Geralt είναι η αναζήτηση της χαμένης αγαπημένης του Yennifer αλλά και ενός νέου χαρακτήρα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η πρωταγωνίστρια του επόμενου Witcher. Πρόκειται για την Ciri, τη θετή κόρη του Geralt, την οποία ο παίκτης θα ελέγξει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ένας άκρως ενδιαφέρον χαρακτήρας, καλοσχεδιασμένη και όμορφη αλλά και με ιδιαίτερες ικανότητες στη μάχη.

 

witcher-3-cave-troll
Το σύστημα μάχης του Witcher 3 μοιάζει αρκετά με αυτό του Witcher 2, καθώς ο παίκτης συνδυάζει τα μαγικά –τα οποία υπάρχουν σε ένα κυκλικό μενού– και τις γρήγορες επιθέσεις με σπαθί. Και εδώ όμως θα πρέπει να υπάρχει τακτική και σκέψη. Πρέπει να βρείτε τις αδυναμίες των τεράτων σε κάθε ξόρκι ή μαγικό φίλτρο. Πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες έχετε από το Bestiary, έναν οδηγό ο οποίος αναβαθμίζεται κάθε φορά που σκοτώνετε κάποιο τέρας.
Μεγάλο μέρος της ιστορίας του παιχνιδιού παίζουν και οι παράπλευρες αποστολές, οι οποίες είναι τόσο όμορφες και με τόσο πλούσιο περιεχόμενο, που δένουν ιδανικά με την κεντρική ιστορία. Όπου και να βρίσκεστε πάντως, ακόμη και σε αποστολές που έχουν αρκετή δόση χιούμορ, στο παρασκήνιο υπάρχει πάντα το σκοτάδι. Αυτοκρατορίες βρίσκονται συνεχώς σε διαμάχη, η αδικία και ο πόνος είναι καθημερινότητα και ακόμη και ένας ήρωας κάπου κάπου θα πρέπει να κάνει τα «στραβά» μάτια.

 

the_witcher_3_wild_hunt_wallpapers__32__by_sultan_alqasmi-d7w3gez

The-Witcher-3-Wild-Hunt-8

 

Τα γραφικά είναι καθηλωτικά. Τοπία, ατμόσφαιρα, λεπτομέρειες και εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων είναι σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση το PS4. Ειδικά σε σκηνές όπου συμβαίνουν πολλά στο παρασκήνιο δε θα γλιτώσετε τα lag και τις καθυστερήσεις από την κονσόλα της Sony. Τουλάχιστον οι δημιουργοί έχουν υποσχεθεί ότι θα υπάρχουν patch που θα διορθώνουν την κατάσταση, κάτι είναι και αυτό.
Το Wild Hunt δεν είναι απλά ένα εντυπωσιακό Action RPG. Είναι το παιχνίδι που θέτει τα νέα standard και από εδώ και στο εξής θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Έχει τον μεγαλύτερο και πειστικότερο ανοιχτό κόσμο που έχετε δει ποτέ σε παιχνίδι, ενώ το σενάριο αλλά και η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων το κάνουν ένα πραγματικό αριστούργημα.
Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, από όποια πλευρά και αν το κοιτάξετε. Απλά εξαιρετικό.

 

265785_front
Πλατφόρμα PS4
Τιμή: 67,90€

Submit a Comment