Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

The Order: 1886

Ένα PS4 exclusive που θα σας μαγέψει με τα γραφικά και τον κόσμο του.Το The Order:1886 είχε έναν σκοπό. Να αναδείξει τη δύναμη της νέας κονσόλας της Sony, και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει με το «ντεμπούτο» της κονσόλας δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι κομμένο και ραμμένο για το PS4!

 

The Order: 1886_20150212191011

Το παιχνίδι αυτό προσφέρει μια πρωτότυπη οπτική του Λονδίνου της Βικτοριανής εποχής, όπου ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αντισταθεί σε έναν αρχαίο και τρομακτικό εχθρό. Η επιστημονική φαντασία δένει αρμονικά με το κλασικό, και σίγουρα θα σας έρθουν εικόνες από κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το «Van Helsing» με τον Hugh Jackman ή το «Hansel & Gretel: Witch Hunters». Κυρίως φυσικά λόγω των σύγχρονων όπλων με τη ρετρό κατασκευή. 

Είναι ένας κόσμος σκοτεινός και τρομακτικός όπου μύθοι και τεχνολογία συνυπάρχουν, και ο παίκτης καλείται να παίξει τον ρόλο του Sir Galahad, που είναι μέλος ενός τάγματος ιπποτών, το οποίο για εκατοντάδες χρόνια πολεμάει το προαιώνιο κακό.

 

Κόσμος και στολές Βικτοριανής εποχής, οπλισμός μεταβιομηχανικής επανάστασης και αρκετό sci-fi. Ο κόσμος του The Order είναι απλά αριστουργηματικός στη σχεδίασή του.

Κόσμος και στολές Βικτοριανής εποχής, οπλισμός μεταβιομηχανικής επανάστασης και αρκετό sci-fi. Ο κόσμος του The Order είναι απλά αριστουργηματικός στη σχεδίασή του.

Βικτοριανό θρίλερ

Η μυθολογία του παιχνιδιού μάς λέει ότι εκατοντάδες χρόνια πριν το ανθρώπινο γένος μέσω μιας διαδικασίας αντίστροφης εξέλιξης χωρίστηκε σε ανθρώπους και Half Breed (ημίαιμους).
Ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο είδη δεν άργησε να ξεκινήσει και οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τον δυνατό εχθρό δημιούργησαν την αδελφότητα των Ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης.
Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι ένα μυστηριώδες υγρό, το Blackwater, το οποίο γιατρεύει τις πληγές τους και τους δίνει αντοχή στη μάχη. Οι ιππότες όμως τώρα αντιμετωπίζουν και έναν νέο εχθρό, ο οποίος προέρχεται μέσα από τις τάξεις τους. Επαναστάτες ξεκινούν πόλεμο ενάντια στο τάγμα αλλά και στην κυβερνητική καταπίεση που αυτό αντιπροσωπεύει.

 

Ο πρωταγωνιστής είναι ο Grayson ή αλλιώς Sir Galahad. Είναι σκληρός, αλλά όχι άδικος, συγκρατημένος, αλλά όχι χωρίς αισθήματα, δυναμικός αλλά και τρωτός. Επίσης έχει ένα φανταστικό μουστάκι!

Ο πρωταγωνιστής είναι ο Grayson ή αλλιώς Sir Galahad. Είναι σκληρός, αλλά όχι άδικος, συγκρατημένος, αλλά όχι χωρίς αισθήματα, δυναμικός αλλά και τρωτός. Επίσης έχει ένα φανταστικό μουστάκι!

 

Η δράση στο The Order ξεκινάει δυναμικά και με αρκετές δόσεις μυστηρίου, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά προς απάντηση για την πορεία.
Ο πρωταγωνιστής Sir Galahad δεν αργεί να δείξει σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητάς του μέσα από τους διαλόγους, όπως για παράδειγμα όταν δηλώνει ότι δε θέλει να σκοτώσει αθώους λίγη ώρα πριν τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων.

 

mayfair_1.0

Graphic Porn

Το μόνο που μπορεί κανείς να πει για την ποιότητα των γραφικών είναι ότι το παιχνίδι μοιάζει σαν ένα μεγάλο cut-scene. Απίστευτη λεπτομέρεια, υπέροχα texture και φωτοσκιάσεις, ενώ η σχεδίαση του κόσμου είναι απλά αριστουργηματική. Το steampunk υποκλίνεται στην τέχνη της Βικτοριανής εποχής, και το αποτέλεσμα είναι ένα παιχνίδι με μοναδικές τοποθεσίες, όμορφα αντικείμενα και ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Μάλιστα, θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας να περιμένετε με αγωνία τη στιγμή που ο Galahad θα πιάσει ένα αντικείμενο, όπλο ή εφημερίδα, απλά για να απολαύσετε την εκπληκτική λεπτομέρεια των γραφικών.

Δυστυχώς και στον τομέα της δράσης το The Order θυμίζει αρκετά ταινία. Μεγάλα έως τεράστια cut scene τα οποία δεν μπορείτε απλά να προσπεράσετε, και υπερβολική χρήση των σωστών πλήκτρων τη σωστή στιγμή. Ξέρετε, αυτό τα εκνευριστικό «πάτα το Χ ή το τρίγωνο τώρα, κίνησε τον μοχλό στη σωστή κατεύθυνση τώρα κ.λπ.».
Το gameplay έχει και άλλα δυσάρεστα έως εκνευριστικά στοιχεία, όπως τους υπερβολικά εύκολους γρίφους και το επίσης εύκολο ξεκλείδωμα κλειδαριών, αλλά και σημεία στα οποία χρειάζεται αθόρυβη προσέγγιση, η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή υπερβολικά δύσκολη.
Σαν shooter θα λέγαμε ότι προσφέρει αρκετά καλές δόσεις δράσης, αλλά και εδώ θα γκρινιάξουμε, καθώς οι εχθροί δεν έχουν αρκετή ποικιλία και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ευφυΐα.

Κάτι που επίσης μας άφησε άσχημες εντυπώσεις είναι το πόσο κλειστός είναι αυτός ο κόσμος. Παντού κλειδωμένες πόρτες αλλά και αφύσικα ακούνητοι χαρακτήρες, οι οποίοι σας μπλοκάρουν την είσοδο ή την πορεία προς τα σημεία που οι προγραμματιστές δε θα ήθελαν να πάτε.

 

The-Order-1886-Art-NOISE

 

Ακόμη και σε σημεία που η δράση είναι αρκετή δε σας δίνονται πολλές επιλογές. Απλά πατάτε το πλήκτρο και ο Galahad θα αποφασίσει αν θα εξουδετερώσει ή θα σκοτώσει τον αντίπαλο.
Μπορεί να ακούγεται σκληρή η κριτική μας, αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο παράδοξο. Παρά τις ενστάσεις μας πραγματικά απολαύσαμε το The Order. Κύριο λόγο σε αυτό έπαιξαν τα απίστευτα γραφικά, τα άκρως ενδιαφέροντα όπλα, αλλά και το όμορφο σενάριο. Είναι ένα παιχνίδι που δεν απαιτεί πολλά από τον χρήστη, αλλά τον ανταμείβει με έναν υπέροχο κόσμο και μοναδικής ομορφιάς αντικείμενα και αρχιτεκτονική.
Φυσικά δεν είναι το game με το οποίο θα περάσετε ατελείωτες ώρες απόλαυσης, μιας και σε ένα επτάωρο θα έχετε τελειώσει, αλλά οι εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σας θα διαρκέσουν για πολύ πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Submit a Comment