Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

inFamous: Second Son Review

inFamous: Second Son Review

Review Overview

Σενάριο
7.5
Gameplay
8.5
Γραφικά
9
Αντοχή στον χρόνο
6.5
7.9

FNM Rating

Θετικά: Εξαιρετικά εφέ φωτισμού, ευχάριστο gameplay, εντυπωσιακά ανοιχτό περιβάλλον Αρνητικά: Το σύστημα ηθικής θέλει δουλειά, οι έξτρα αποστολές είναι μικρές και λίγο αδιάφορες.

Το inFamous απογειώνει την next gen κονσόλα σας!

Μπορεί να πήρε σχεδόν 5 μήνες, αλλά η Sony τα κατάφερε να αποκτήσει έναν τίτλο αντάξιο των δυνατοτήτων του PS4.
Και μπορεί να μην είναι system seller τίτλος, όπως για παράδειγμα το Titanfall στο Xbox One, αλλά σίγουρα κερδίζει κατά κράτος τίτλους όπως το Killzone ή το Knack που κυκλοφόρησαν με την παρουσίαση της νέας κονσόλας της Sony.

Η Sucker Punch θεωρεί το infamous Second Son εντελώς νέο τίτλο και όχι ένα απλό sequel, κάτι που όπως φαίνεται ισχύει.
Νέες περιοχές για εξερεύνηση, νέες δυνάμεις αλλά και νέος χαρακτήρας ο Delsin Rowe ο οποίος παίρνει την θέση του Cole MacGrath.

inFamousSecondSon-1

Ο Rowe είναι ένας είκοσικάτι ινδιάνος της φυλής Akomish (φανταστική φυλή) ο οποίος ζει κάτω από την σκιά του διάσημου αδερφού του.
Την φωνή του έχει αναλάβει ο Troy Baker, γνωστός από τις δουλειές του στο Last if Us, Batman Arkham Origins, Infinity Blade III κλπ, και πραγματικά έχει καταφέρει να του δώσει την απαραίτητη «αλητεία» -με την καλή έννοια πάντα- που ταιριάζει με την εμφάνιση και το στιλάκι του.

Φυσικά τα γεγονότα των προηγούμενων infamous έχουν πλάσει στην ουσία το σενάριο του Second Son.
7 χρόνια μετά την πτώση της New Morais, το δικτατορικό D.U.P (Department of Unified Protection) ακόμη προσπαθεί να συλλάβει όλους τους Conduits ή bio-terrorists όπως τους αποκαλεί.

Ο Delsin τυχαία ανακαλύπτει ότι μπορεί να απορροφά τις δυνάμεις των Conduits και η ζωή του αλλάζει δραματικά. Βλέπετε μετά την ανακάλυψη αυτή μπορεί να βλέπει τις ζωές των Conduits κάτι που τον κάνει θερμό υποστηρικτή τους και του δίνει την θέληση να σώσει τους ανθρώπους με υπερδυνάμεις.
Από την άλλη βέβαια αποκτά και μια τεράστια πείνα για νέες δυνάμεις, τις οποίες δεν θα σας αποκαλύψουμε για να μην σας χαλάσουμε και την διασκέδαση.

infamous-second-son-screen

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε νέες δυνάμεις είναι μέσω των θραυσμάτων που βρίσκονται μέσα στις κάμερες παρακολούθησης οι οποίες βρίσκονται σκορπισμένες μέσα στην περιοχή της D.U.P. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα πρέπει να «ξετρυπώσετε» τους εχθρούς πριν βρείτε τις δυνάμεις.
Επίσης υπάρχει και σύστημα αναβαθμίσεων με το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε νέες κινήσεις για κοντινές ή μακρινές μάχες.

infamous_second_son___up_power_by_legan666-d6awg52

Η επιλογή του Heroic ή του Ruthless μονοπατιού επηρεάζει δραματικά επίσης και τις κινήσεις που θα έχετε διαθέσιμες. Αυτό είναι άλλο ένα καλό στοιχείο του παιχνιδιού καθώς του δίνει περισσότερο βάθος αλλά και ηθικά διλλήματα και επιλογές.

Στην κάτω πλευρά της οθόνης έχετε την ενεργειακή μπάρα ώστε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή την υγεία του Delsin, ενώ κάτι που μας άρεσε είναι η δυνατότητα περιπλάνησης στον τεράστιο κόσμο του Second Son.

infamous-second-son

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το Killzone Shadow Fall έκανε εξαιρετική δουλειά στην χρήση του δυναμικού φωτισμού, το Second Son θα σας κάνει να το ξεχάσετε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι ανακλάσεις ανάμεσα από τα κτήρια, ο απογευματινός ουρανός ή ακόμη και οι φωτεινές επιγραφές την νύχτα, δίνουν στο παιχνίδι μια απίστευτα ρεαλιστική αίσθηση που θα απολαύσετε με τα παραπάνω.
Το infamous Second Son δεν κάνει απλά άριστη χρήση των γραφικών του PS4, αλλά εκμεταλλεύεται και το νέο DualShock 4 χειριστήριο με μοναδικό τρόπο.
Το touchpad, το ηχείο ή φωτεινή μπάρα αλλά και το haptic feedback όλα παίζουν τον ρόλο τους μέσα στο gameplay.

272181-FS1
Η απορρόφηση δυνάμεων ενισχύεται μέσω της δόνησης του χειριστηρίου, κάνοντας swipe στο touchpad μπορείτε να ανοίξετε τα κελιά που κρατούνται οι Conduits, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dual Shock σαν σπρέι (το κουνάτε και ζωγραφίζετε στους τοίχους).

Μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι παίζει και το σύστημα ηθικής (morality system) το οποίο πάντα αποτελούσε μεγάλο κομμάτι των infamous. Μπορείτε να επιλέξετε την διαφθορά, ή να σώσετε έναν Conduit ή ακόμη και να χαρίσετε την ζωή σε έναν εχθρό ο οποίος παραδίνεται. Οι επιλογές που θα κάνετε θα αλλάξουν το καλό ή το κακό κάρμα σας, και σίγουρα θα αλλάξουν και την πορεία της ιστορίας. Ίσως όχι τόσο δραματικά όπως σε άλλους τίτλους όπως το Heavy Rain, αλλά σίγουρα θα υπάρξει διαφορά.

ewdkti7sva7lludq2y5e

Το παιχνίδι έχει διάρκεια 10-11 ωρών από την αρχή έως το τέλος, και η ιστορία κυλάει ομαλά και όμορφα χωρίς να σας κάνει να βαρεθείτε.
Οι «κακοί» είναι αρκετά δύσκολοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητευτείτε. Σε αυτό βοηθάει ότι αν απομακρυνθείτε η ενεργειακή σας μπάρα γεμίζει γρήγορα, ενώ ακόμη και αν πέσετε μέσα σε νερό η ζωή σας δεν μειώνεται.

Το μόνο μας παράπονο είναι ότι οι έξτρα αποστολές δεν έχουν το βάθος που θα περιμέναμε, αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στο απολαυστικό gameplay του παιχνιδιού.

infamous2
Συμπέρασμα
Το Infamous Second Son δείχνει τον δρόμο για το πώς θα έπρεπε να φτιάχνονται όλα τα παιχνίδια για το PS4.
Ο κόσμος του είναι πραγματικά απίστευτος, το gameplay απολαυστικό ενώ έχετε στην διάθεσή σας αρκετές ώρες περιπλάνησης και καταστροφής.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να απολαύσει την νέα του next gen κονσόλα;

Review Overview

Σενάριο
7.5
Gameplay
8.5
Γραφικά
9
Αντοχή στον χρόνο
6.5
7.9

FNM Rating

Θετικά: Εξαιρετικά εφέ φωτισμού, ευχάριστο gameplay, εντυπωσιακά ανοιχτό περιβάλλον Αρνητικά: Το σύστημα ηθικής θέλει δουλειά, οι έξτρα αποστολές είναι μικρές και λίγο αδιάφορες.

Submit a Comment