Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Νέο τραγούδι για την ταινία ΤΖΑΜΑΪΚΑ από τη Γιώτα Νέγκα & Θέμη Καραμουρατίδη

Νέο τραγούδι για την ταινία ΤΖΑΜΑΪΚΑ από τη Γιώτα Νέγκα & Θέμη Καραμουρατίδη

Music Review

Οι «Ανοιχτοί Λογαριασμοί» είναι το βασικό τραγούδι της ταινίας “Τζαμάικα” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με πρωταγωνιστές τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη, την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Νικολέττα Κοτσαηλίδου. 

Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου δημιούργησαν ένα καταπληκτικό ζεϊμπέκικο τους “Ανοιχτούς Λογαριασμούς”, που ερμηνεύει μοναδικά η Γιώτα Νέγκα σε μια από τις πιο συγκινητικές σκηνές της ταινίας.

Η Γιώτα Νέγκα ομολογουμένως είναι μια από τις πιο άρτιες και μεγάλες φωνές που έχουμε στο σύγχρονο ελληνικό μουσικό χώρο, η οποία τα τελευταία χρόνια διαγράφει μια συνεχώς ανοδική πορεία και δικαίως αφού παρόμοιά της δεν ξέρω αν υπάρχει πια στο χώρο. Συνήθως όταν την ακούω μου προκαλεί το συναίσθημα της νοσταλγίας γι’ αυτό που σήμερα δεν βρίσκεις εύκολα πια και όταν το βρίσκεις πρέπει να το φυλάς σαν κόρη οθφαλμών. Το μεράκι, η ποιότητα και η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι, στοιχεία έκδηλα από τις δουλειές της, όπως διαφαίνεται άλλωστε και από το νέο τραγούδι σε μουσική του Θ. Καραμουρατίδη, οποίος έχει πλαισιώσει μοναδικά τη φωνή της αλλά και τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

Όσο για τους στίχους του Οδυσσέα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς καταφέρνει πάντα και χτυπάει στο κέντρο μας. Λες και τις λέξεις, τις νιώθει μέχρι την τελευταία άκρη των γραμμών που σχηματίζουν τους φθόγγους στο χαρτί πριν καν αποκτήσουν ήχο και τις προφέρει το στόμα. Όλοι έχουμε σίγουρα ανοιχτούς λογαριασμούς που πολλές φορές δεν τους αφήνουμε να κλείσουν όχι γιατί είμαστε αμελείς αλλά γιατί το συναίσθημα της μεταμέλειας κάνει θόρυβο βαρύ και υπενθυμίζει πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και ότι πάντα αξίζει να προσπαθείς αρκεί αυτό να βρίσκει αντίκρισμα. Όταν κρατιέσαι από μισόλογα και παλεύεις πάντα για δυο είναι μάλλον καλύτερα αντί να γονατίζεις να προχωράς παρακάτω.

giota-nega Tech Matrix

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου
Ερμηνεία: Γιώτα Νέγκα
Εταιρεία: Feelgood Records
Ενορχήστρωση – πιάνο – Β’ φωνή: Θέμης Καραμουρατίδης
Μπουζούκι – μπαγλαμά: Νίκος Κάτσικης 
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα: Μανώλης Γιαννίκιος 
Κιθάρες: Δημήτρης Σιάμπος 
Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιάννη Παξεβάνη στο Studio Subway με βοηθό ηχολήπτη τον Βαγγέλη Σαπουνά.

H πλοκή της ταινίας:

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως την Τζαμάικα – το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ακούστε εδώ το τραγούδι.

Κείμενο: Βίκυ Αναγνωστοπούλου