Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

3 Comments

Αντίο ΔΕΗ….μέρος 2ο! Τα Tesla Powerwall στο σπίτι μας!

Αντίο ΔΕΗ….μέρος 2ο! Τα Tesla Powerwall στο σπίτι μας!

Λαχταράω την ημέρα που θα μπορέσω να πώ: “Αντίο ΔΕΗ!” όσο καμμία άλλη. Και ευτυχώς αυτή η ημέρα, που ο παραφουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ θα πάψει να με φέρνει στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, βρίσκεται πολύ κοντά.

Τέρμα οι διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα, τέρμα και οι διακυμάνσεις τάσης με τα HiEnd μηχανήματα μου να διαμαρτύρονται. Δηλαδή να μου σκάνε στα μούτρα, γιατί η τάση έπεσε στα 150V και είπε να μείνει κανά δεκάλεπτο εκεί, μήπως και προλάβει να κάψει όλο μου το Home Cinema. Τέρμα η κακή ποιότητα ρεύματος που κάνει τους λαμπάτους μου να ακούγονται σαν τρανζιστοράκι και την πικαπάρα μου σαν φτηνό MP3 player.

Tesla_1

Οι μπαταρίες Tesla Powerwall φέρνουν την τεχνολογία ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αυτοκίνητα της, στα σπίτια μας.

Οι μπαταρίες της Tesla, τα επαναστατικά Powerwalls θα αλλάξουν τον τρόπο που τροφοδοτούμε τα σπίτια μας με ρεύμα και ο CEO της Tesla, Elon Musk, θα αλλάξει την ιστορία, τιμώντας το βαρύ όνομα που φέρει η εταιρεία του. Τί διαφορετικό έχουν όμως τα Tesla Powerwalls από τις συμβατικές μπαταρίες που χρησιμοποιούνταν έως σήμερα σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, όπως οι γνωστές Gel;

Έως τώρα λοιπόν οι μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ ήταν συμβατικές μπαταρίες lead acid. Μπαταρίες δηλαδή με περιορισμένο κύκλο ζωής και προβλήματα φαινόμενου μνήμης, για να μην μιλήσουμε για το περιβαλλοντικό θέμα, καθώς οι εν λόγω μπαταρίες περιέχουν μόλυβδο.

Tesla_3

Το όνειρο του CEO της Tesla, Elon Musk: η τροφοδοσία ολόκληρων πόλεων από συστοιχίες μπαταριών και η πλήρης απελευθεύρωση από τις συμβατικές πηγές ενέργειας και τα ορυκτά καύσιμα.

Τα Tesla Powerwalls είναι οι πρώτες μπαταρίες ιόντων λιθίου για οικιακή χρήση, που βάζουν τέλος στα προβλήματα των συμβατικών μπαταριών. Κύκλος ζωής που ξεπερνά τα 10 χρόνια, κανένα πρόβλημα για το περιβάλλον και κανένα πρόβλημα μείωσης χωρητικότητας. Τα μοντέλα είναι δύο, ένα των 7kWH που κοστίζει 3.000 δολάρια και ένα 10kWh που κοστίζει 3.500 δολάρια. Μην τρέξετε όμως να κάνετε προπαραγγελία. Οι θαυματουργές μπαταρίες της Tesla εξαντλήθηκαν αστραπιαία και θα πρέπει όλοι να περιμένουμε έως τη νέα χρονιά για να τις αποκτήσουμε.

Tesla_2

Τα Tesla Powerwalls θα φέρουν την επανάσταση στην οικιακή ηλεκτροδότηση. Θα αποθηκεύουν την ενέργεια του ήλιου ή άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα την αποδίδουν στις συσκευές μας όταν την χρειαζόμαστε.

Πώς θα τις αξιοποιήσουμε όμως;  Καταρχήν ένα Powerwall θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιούμε μόνο το φτηνό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το νυχτερινό ρεύμα. Οι μπαταρίες θα φορτίζουν τη νύχτα και θα τροφοδοτούν το σπίτι μας κατά τη διάρκεια της ημέρας που οι χρεώσεις της ΔΕΗ αυξάνουν κατακόρυφα, ειδικά τις ώρες αιχμής. Κατά δεύτερο λόγο οι μπαταρίες της Tesla θα μπορούν να φορτίζουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταικά τόξα, ανεμογεννήτριες) ή ακόμα και από μια ντιζελογεννήτρια, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώμαστε από το δίκτυο της  ΔΕΗ.

Inverter

Η Tesla ήδη συνεργάζεται με γνωστές εταιρείες κατασκευής DC/AC inverter για την αξιοποίηση των μπαταριών της, καθώς οι συσκευές μας λειτουργούν με εναλλασόμενη τάση AC και όχι με συνεχές ρεύμα DC.

Έτσι θα έχουμε μεγάλη οικονομία, καθώς στην πρώτη περίπτωση θα χρεωνόμαστε όλο το 24ωρο ρεύμα με το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούμε επιτέλους να πούμε, αντίο ΔΕΗ! Εκτός βέβαια από την οικονομία, με τα Powerwalls θα έχουμε και άψογη ποιότητα ρεύματος! Πεντακάθαρο, σταθερό ρεύμα, χωρίς διακυμάνσεις, θόρυβο και χωρίς διακοπές! Το μόνο έξτρα που χρειάζεται για να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα είναι ένα DC/AC inverter και φύγαμε!

Μμμμμμμμ! Ήδη ακούω το ηχοσύστημα μου να παίζει καλύτερα με το ρεύμα των Tesla powerwall! Υπομονή λοιπόν μερικούς μήνες, έως την αρχή του 2016 που θα ξανανοίξουν οι παραγελλίες για το θαυματουργό κατασκεύασμα της Tesla!

 

 

 

 

Submit a Comment