Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Samsung S9 & S9+: Ανταπόκριση από την επίσημη παρουσίαση στο MWC

Η παρουσίαση της Samsung ήταν μεγαλοπρεπέστατη – όπως πάντα άλλωστε- και είχε ολίγον από Sony και μπόλικο από Apple. Αλλά πριν φιλοσοφήσουμε ας ρίξουμε μια ματιά στα δύο νέα Galaxy S9 και S9+!

Ξεκινώντας από την σχεδίαση, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος αετίσιο μάτι για να καταλάβει ότι τα νέα κινητά της Samsung μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με τα S8 και S8+. Και πριν πείτε οτιδήποτε, όχι δεν μας «χαλάει» γιατί κατά την γνώμη μας η σειρά S8 έχει απλά φανταστική σχεδίαση.

Το γυαλί παραμένει τόσο στην πρόσοψη όσο και στην πλάτη, όπως και οι δαχτυλιές οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους αμέσως μόλις κρατήσετε το κινητό στο χέρι σας.

Η Samsung φαίνεται να άκουσε τις φωνές διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση του συστήματος αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, και τώρα αυτό βρίσκεται κάτω από την κάμερα και όχι στο πλάι.

Εκτός από το δάχτυλο φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Intelligent Scanning το οποίο συνδυάζει την αναγνώριση της ίριδας του ματιού και την αναγνώριση προσώπου.

samsung S9

Η οθόνη του Galaxy S9 έχει διαγώνιο 5.8 ιντσών, ανάλυση 1440×2960 και αναλογία 18.5:9 ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε τον επεξεργαστή Exynos 9810, 4GB RAM και 64GB εσωτερικής μνήμης η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί με κάρτες microSD έως και 400GB.

Η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 12MP ενώ η selfie 8ΜP και διάφραγμα f /1.7. Τέλος η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000mAh ενώ φυσικά δεν λείπει η γρήγορη αλλά και η ασύρματη φόρτιση.

Το μεγάλο S9+ τώρα ανεβάζει την οθόνη στις 6.2 ίντσες αλλά κρατάει την ίδια ανάλυση και την ίδια αναλογία. Ο επεξεργαστής φυσικά είναι ο ίδιος αλλά η RAM ανεβαίνει στα 6GB για να αντισταθμίσει τον επιπλέον φόρτο της μεγαλύτερη οθόνης.

samsung S9

Η κύρια κάμερα εδώ έχει δύο αισθητήρες 12ΜP και η δευτερεύουσα είναι ίδια με αυτή του μικρού S9 στα 8MP.

Η ανάλυση της κάμερας πήρε ένα μεγάλο κομμάτι της παρουσίασης της Samsung και όχι άδικα μιας και είναι φορτωμένη με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πρώτα από όλα τώρα διαθέτει λήψη βίντεο super slow motion στα 960fps, ακριβώς όπως και κάποια κινητά Xperia, αλλά το πιο ενδιαφέρον spec είναι σίγουρα το ότι μπορεί να αλλάζει τιμή διαφράγματος από f /1.5 σε f /2.4 ανάλογα με τις φωτιστικές συνθήκες. Έτσι οι λήψεις γίνονται χωρίς προβλήματα είτε φωτογραφίζετε στην ηλιόλουστη παραλία είτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Στη νέα κάμερα έχει γίνει και μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Bixby, έτσι όταν στρέφετε την κάμερα σε κάποιο φαγητό το αναγνωρίζει και σας δίνει πληροφορίες για τις θερμίδες και την διατροφική του αξία!

samsung S9

Όλα αυτά γίνονται εφικτά χάρη στην τεχνολογία AR στην οποία φαίνεται η Samsung να πιστεύει πολύ μιας, και το μεγαλύτερο κομμάτι της παρουσίασης ήταν αφιερωμένο σε αυτή.

Μεγάλο βάρος έδωσε η Samsung και στα AR Emojis. Μπορείτε να σκανάρετε το πρόσωπό σας με την μπροστινή κάμερα και έτσι να δημιουργήσετε Emojis τα οποία θα έχουν τα δικά σας χαρακτηριστικά! 

samsung S9

Τα specs των δύο συσκευών συμπληρώνουν δύο ιδιαίτερα ισχυρά ηχεία τα οποία έχουν δεχτεί τις περιποιήσεις της AKG, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι και εδώ υπάρχει πιστοποίηση IP68 κάτι που κάνει τα νέα Galaxy ανθεκτικά σε νερό και σκόνη.   

Η τιμή του S9 στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 879€, ενώ για το S9+ είναι στα 979€.

Δείτε το hands-on στο Samsung S9+ εδώ

samsung s9