Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Microsoft: Hololens και Windows 10!

Microsoft: Hololens και Windows 10!

Η επόμενη ημέρα της Microsoft φέρνει ένα πλήρως ενοποιημένο οικοσύστημα Windows 10 και το πάντρεμα του virtual reality με το augmented reality, μέσω του φορετού προβολέα ολογραμμάτων Hololens.

Μετά το event για την ανακοίνωση των Windows 10 δεν έχω πλέον καμμία αμφιβολία ότι ο Satya Nadella είναι ο ιδανικός ηγέτης για να οδηγήσει την Microsoft στη νέα της εποχή.
Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία κάνει στροφή 180 μοιρών, ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα της Apple, προσφέροντας για πρώτη φορά ελεύθερη την αναβάθμιση στο ολοκαίνουργιο της λειτουργικό και κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά προς ένα πλήρως ενοποιημένο οικοσύστημα.

Κάθε χρήστης Windows 7, 8 ή 8.1 θα μπορεί, μετά την επίσημη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού, να αναβαθμίσει το σύστημα του σε Windows 10, ανεξαρτήτως εάν μιλάμε για υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο.

Hololens_2

Τα Windows 10 επαναφέρουν στο προσκήνιο το πλήκτρο έναρξη, που υπήρχε μέχρι τα Windows 7, όπως και ένα νέο κέντρο ειδοποιήσεων που θα ενοποιηθεί με τον πίνακα ελέγχου. Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί επίσης ο νέος browser με το όνομα Spartan (επιτέλους, αντίο Explorer), ο οποίος θα είναι ταχύτερος και πιο εύχρηστος.

Η εμπειρία χρήσης του λειτουργικού θα είναι πλήρως ενοποιημένη και στις τρεις του πλατφόρμες, PC, tablet, smartphone, ενώ ο αυτόματος συγχρονισμός θα διατηρεί τα αρχεία του χρήστη ενημερωμένα σε όλες τις συσκευές που θα τρέχουν Windows 10.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Microsoft όχι μόνον μπαίνει καθυστερημένη στο χορό της ενοποίησης των λειτουργικών της, αλλά ενδέχεται να φτάσει στον προορισμό της πιο γρήγορα από την Apple, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να ενοποιήσει το Mac OS με το iOS.

Hololens_3

Η επόμενη σελίδα της Microsoft και των Windows παρέχει στο χρήστη λοιπόν ένα πλήρως ενοποιημένο, εύχρηστο οικοσύστημα που λειτουργικά θα απογειώσει την ευχρηστία των συσκευών μας και εμπορικά θα αποτελέσει μια πολύ ισχυρή αντιπρόταση στο ενοποιημένο οικοσύστημα της ανταγωνίστριας Apple.

Μάλιστα το ενοποιημένο αυτό οικοσύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια του Xbox και στον υπολογιστή τους, ενώ σε multiplayer mode θα μπορεί ο ένας παίχτης να παίζει από το Xbox και ο άλλος από το PC του.

Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν στα Windows 10!

Hololens_4

Το Hololens, που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση κατά την παρουσίαση του, είναι ένα φουτουριστικό Virtual/Augmented reality headset που έχει τη δυνατότητα να προβάλλει ολογράμματα γύρω μας, με τα οποία μπορούμε μάλιστα να αλληλεπιδράσουμε.

Θα μπορούμε δηλαδή να βλέπουμε τηλεόραση και να έχουμε πρόσβαση στο Internet, μέσω των εικονικών περιβάλλοντων που θα προβάλλει η συσκευή γύρω μας, ενώ τα παιχνίδια θα αποκτήσουν μια εντελώς νέα διάσταση όπως μαρτυρούν οι φωτό που παραθέτουμε.

Hololens_5

Το Hololens βασίζεται στο λειτουργικό Windows Holographic, το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα δημιουργία augmened reality, που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εικονικές τρισδιάστατες εικόνες γύρω από το χρήστη. Το Hololens αποτελεί μάλιστα αυτή τη στιγμή τον πιο ισχυρό ολογραφικό υπολογιστή που έχει κατασκευαστεί.

Οι δυνατότητες του Windows Holographic και του Hololens είναι τόσο εκτεταμένες, ώστε η Nasa ανακοίνωσε ήδη ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να εξερευνήσει τις ανακαλύψεις του ερευνητικού σκάφους Curiosity στον Άρη. 

Hololens_6

Σε πλήρη αντίθεση με το Oculus Rift, που βυθίζει τον θεατή σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, αποκόπτοντας τον από το χώρο γύρω του, το Hololens μας επιτρέπει να βλέπουμε το χώρο στον οποίο είμαστε, προσθέτοντας σε αυτόν εικονικά ολογράμματα. Πρόκειται δηλαδή για την απόλυτη υλοποίηση augmented reality, τη συσκευή που έρχεται να παντρέψει το virtual reality με το augmented reality.

Hololens_7

Με το θαυματουργό δημιούργημα της Microsoft θα μπορούμε λοιπόν να χειριζόμαστε εφαρμογές και να παίζουμε παιχνίδια, όπως ο Tom Cruise στο Minority Report, αλλά και να εξερευνούμε νέους μαγικούς κόσμους που βρίσκονται πέρα από τη συμβατική εικονική πραγματικότητα. Αδημονούμε λοιπόν για την ανακοίνωση της τιμής και της ημερομηνίας κυκλοφορίας του.

Submit a Comment