Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

CES 2015: Press Day

CES 2015: Press Day

Παρότι η CES ανοίγει σήμερα επίσημα τις πύλες της, οι μεγάλες κυρίες της τεχνολογίας κατέπληξαν ήδη τα πλήθη, με τα εντυπωσιακά προιόντα που ανακοίνωσαν στις αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την υπερδύναμη πλέον των τηλεοράσεων, την LG, η οποία επέκτεινε τη σειρά OLED της με μοντέλα 4Κ στις 55, 65 και 77 ίντσες, με επίπεδα και κυρτά πάνελ, αλλά και με μια εκπληκτική εύκαμπτη 4K 77άρα OLED, της οποίας η κυρτότητα ρυθμίζεται από το τηλεχειριστήριο της συσκευής.

CES_Press_2

Η LG παρουσίασε βέβαια και τις νέες τηλεοράσεις με τεχνολογία backlight Quantum Dot (χρησιμοποιώντας την ονομασία Color Prime) υποσχόμενη την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνα από τηλεοράσεις LCD που έχουμε δει έως σήμερα.

Μάλιστα οι νέες τηλεοράσεις της LG χρησιμοποιούν το ολοκαίνουργιο λειτουργικό WebOS 2.0 υποσχόμενες περισσότερη εξυπνάδα και ευχρηστία, αλλά και εντυπωσιακές δυνατότητες δικτύωσης.

CES_Press_3

Η LG έκλεψε βέβαια την παράσταση και με το G Flex 2, το κυρτό κινητό που επιτέλους είναι αυτό που εξαρχής έπρεπε να είναι το αρχικό G Flex. Πανίσχυρο, με επεξεργαστή Snapdragon 810, με οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 1080p, βελτιωμένες κάμερες και καλύτερο φινίρισμα, το G Flex 2 σίγουρα θα προκαλέσει αρκετή αυπνία στους υπεύθυνους του mobile τμήματος της Samsung.

CES_Press_4

H Samsung απάντησε στις ανακοινώσεις της LG με τις δικές νέες τηλεοράσεις SUHD (η ονομασία που έχει δώσει η εταιρεία στην τεχνολογία Quantum Dot), με μοντέλα 4Κ από 48 έως 88 ίντσες και δραματική, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, βελτίωση της εικόνας. Ο οπίσθιος φωτισμός παραμένει Edge LED ωστόσο τα specs μιλούν για χρωματική ανάλυση 10bit, 30% υψηλότερη φωτεινότητα και διευρυμένη δυναμική περιοχή στην εικόνα. Τα νέα μοντέλα της Samsung βασίζονται στο λειτουργικό Tizen της εταιρείας.

CES_Press_5

Η Sony δεν έμεινε έξω από το χορό των νέων τηλεοράσεων, παρουσιάζοντας την εντυπωσιακά λεπτή X900C, στην καρδιά της οποία χτυπάει ο πανίσχυρος επεξεργαστής X1. Οι νέες 4Κ τηλεοράσεις της Sony υιοθετούν πλέον την πλατφόρμα Android TV. Η εταιρεία παρουσίασε και τον βελτιωμένο προβολέα 4Κ, VPLVW350ES, την πιο προσιτή προβολική της υλοποίησης 4Κ με τιμή 10.000 δολάρια, όπως επίσης και την προσιτή 4Κ κάμερα, FDR-AX33, που θα φέρει την μαγνητοσκόπηση 4Κ σε σαφώς ευρύτερο κοινό.

CES_Press_6

Εξάλλου η ολοκαίνουργια FDR-X100V αποτελεί την απάντηση της Sony στην GoPro Hero4, όντας η κορυφαία action cam της εταιρείας, με βίντεο 4Κ και εξελιγμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης. Επιπλέον η Sony παρουσίασε και την action cam FDR-AS100V, η οποία διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της X100V, όπως ο ευρυγώνιος φακός και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα, χωρίς όμως τη δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ.

CES_Press_7

H Panasonic έδωσε και αυτή το παρόν με τις HiEnd τηλεοράσεις της νέας κορυφαίας της σειράς CX850, οι οποίες διαθέτουν χρωματική ακρίβεια επαγγελματικών προδιαγραφών, καθώς καλύπτουν το στάνταρ DCI κατά 98%, χρησιμοποιούν πάνελ με τοπολογία Direct LED, πιστοποίηση THX/4K και βασίζονται στο λειτουργικό Firefox OS.

CES_Press_8

Επιπλέον η Panasonic εξέπληξε τους πάντες με το πρώτο 4K Blu-ray Player, μόνον που στην προκειμένη περίπτωση η συσκευή ήταν ένα απλό mockup, χωρίς καν μηχανισμό ανάγνωσης, από τη στιγμή που αυτή καθεαυτή η προδιαγραφή των δίσκων blu-ray 4K απέχει τουλάχιστον ένα χρόνο από την εμπορική της υλοποίηση.

CES_Press_9

Πάντως η Panasonic έκλεψε και αυτή την παράσταση, όχι όμως με τις τηλεοράσεις της και το 4K Player, αλλά με τις πρώτες prosumer 4K βιντεοκάμερες που παρουσίασε. H WX970, το κορυφαίο της μοντέλο, όχι μόνον υποστηρίζει βίντεο 4Κ, αλλά και δυνατότητα HDR Movie, ενώ δεν απουσιάζει η δεύτερη κάμερα Picture in Picture που πρωτοείδαμε πέρυσι στη κάμερα W850.

CES_Press_10

Η τιμή της WX970 θα είναι περίπου 1000 δολάρια, τοποθετούμενη έτσι σε άμεση αντιπαράθεση με την νέα Sony FDR-AX33. Όπως φαίνεται δε, η τεχνολογία 4Κ θα αναστήσει τις βιντεοκάμερες, που έχαναν διαρκώς έδαφος από τις φωτογραφικές μηχανές στη μεσαία και την υψηλή κατηγορία τιμής και από τα smarptone στη χαμηλή κατηγορία τιμής.

Σημαντική επίσης ανακοίνωση όλων των κατασκευαστών τηλεροράσεων ήταν η δημιουργία του UHD Alliance, με στόχο τον καθορισμό των προδιαγραφών του 4Κ υλικού που θα βλέπουμε στις 4K τηλεοράσεις μας.

CES_Press_11

Ο στόχος είναι  να τεθούν οι τεχνικές προδιαγραφές κυρίως για το υλικο 4Κ που προέρχεται από υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, ήτοι bitrate, προδιαγραφές ήχου, bandwidth, ώστε κάθε χρήστης να απολαμβάνει, ανάλογα με τη σύνδεση του, την καλύτερη δυνατή ποιότητα χωρίς διακοπές, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα την τηλεόραση 4Κ του.

Submit a Comment