Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

LG G5 and Friends: Η LG φέρνει το Fun στα smartphones! [MWC 2016]

LG G5 and Friends: Η LG φέρνει το Fun στα smartphones! [MWC 2016]

Η LG γίνεται «παιχνιδιάρα» και προκαλεί στο MWC 2016!
Μέχρι στιγμής η LG ήταν αυτή που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ενώ όλοι οι κατασκευαστές συνεχίζουν να παρουσιάζουν το ένα κινητό μετά το άλλο, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ίδια και απαράλλαχτα, η LG αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο και να επιτρέψει στον χρήστη να καστομάρει το κινητό ανάλογα με τις ανάγκες του χάρη στο έξυπνο σύστημα των modules.

Πριν μιλήσουμε όμως για modules θα πρέπει να πούμε και μερικά πράγματα για τον «σταρ» της παρουσίασης το νέο LG G5.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κινητό φανταστικής ποιότητας το οποίο ακολουθεί μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία αρκετά διαφορετική από αυτήν που έχουμε δει μέχρι σήμερα στα κινητά της σειράς G.

 

P1060147

P1060150

 

Έχει οθόνη 5,3 ιντσών η οποία έχει την λειτουργία Always On ώστε να μπορείτε να βλέπετε την ώρα ή άλλες πληροφορίες χωρίς να την ενεργοποιείτε συνεχώς.
Και όχι, αυτό δεν πρόκειται για σας «ρουφήξει» την μπαταρία καθώς η LG το έχει προβλέψει προσθέτοντας έναν δεύτερο controller στην οθόνη ο οποίος μπορεί να δώσει ρεύμα σε περιορισμένο αριθμό pixels και άρα δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Η οθόνη έχει άριστη ποιότητα εικόνας και λεπτομέρεια φωτεινότητα 900 nits και ανάλυση 1440p.

 

Στο εσωτερικό δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τα καλύτερα, δηλαδή επεξεργαστή Snapdragpn 820, 4GB RAM, 32GB μνήμη αναβαθμίσιμη μέσω microSD και μια μπαταρία 2,800mAh.

 

P1060150

 

Μεγάλο κεφάλαιο η διπλή κάμερα η οποία φέρνει νέες και εντυπωσιακές λειτουργίες και δυνατότητες στις συσκευές της LG.
Πρώτα από όλα οι κάμερες μπορούν να κάνουν λήψη wide angle φωτογραφιών σε γωνία 135 μοιρών. Μιλάμε δηλαδή για 15 μοίρες περισσότερες από όσες μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο μάτι. Έτσι η φωτογράφηση μεγάλων χώρων όπως μνημεία, ή τοπία γίνεται εντυπωσιακά αποτελεσματική. Φυσικά δεν λείπουν τα καλούδια του G4, δηλαδή το Laser Auto Focus, Advanced OIS και ο Color Spectrum sensor. Οι δύο αυτές κάμερες έχουν ανάλυση 16 και 8 megapixels.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο και για τα modules. Η μπαταρία λοιπόν είναι αφαιρούμενη αλλά βγαίνει μαζί με ένα back plate. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα άλλο module – θα μιλήσουμε παρακάτω – δεν έχετε παρά να βγάλετε την μπαταρία από το standard back plate και να την βάλετε στην θέση επάνω στο νέο module.

Η LG παρουσίασε μαζί με το κινητό της τα εξής modules.

 

 

LG CAM Plus
Το module για τους fans της φωτογραφίας προσφέρει καλύτερο κράτημα για σωστές λήψεις, επιπλέον χειριστήρια φωτογραφικής (ενεργοποίηση, κλείστρο, εγγραφή και zoom) ενώ προσθέτει auto focus και exposure lock. Επιπλέον δώρο η επιπλέον μπαταρία 1,200mAh για ακόμη περισσότερες λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.

 

 

lg-g5-20-720x480-c
LG Hi-Fi Plus with B&O PLAY
Οι φανατικοί του καλού ήχου θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το module αυτό. Είναι ένα εξαιρετικό DAC audio player το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την B&O και προσφέρει υποστήριξη αρχείων υψηλής ευκρίνειας 32bit 384kHz. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως ανεξάρτητο DAC για άλλα smartphones ή ακόμη και το PC.
Το G5 αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα, και μάλιστα σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας γίνεται ένας μικρός «αγώνας» ώστε να έρθει στην τιμή του G4.

 

LG-Friends

 

 

Φυσικά οι παρουσιάσεις της LG δεν σταμάτησαν εδώ. Έχουμε να σας μιλήσουμε και για VR, για κάμερες 360, drones, ρομποτάκια και άλλα πολλά! Όταν λέμε η LG έκλεψε τις εντυπώσεις το εννοούμε! 

Submit a Comment