Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Παρουσίαση Δίσκου “Τελευταίος Εαυτός”

Παρουσίαση Δίσκου “Τελευταίος Εαυτός”

 

Ένα πολύ κρύο απόγευμα βρεθήκαμε στο ζεστό χώρο του «Μπλε Παπαγάλου» για την παρουσίαση του πιο καυτού δίσκου του 2016. Ο «Τελευταίος Εαυτός» της Γιώτα Νέγκα, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Οδυσσέα Ιωάννου είναι πλήρης μεστότητας, δωρικότητας, και λαϊκότητας. Όταν η Γιώτα συνάντησε τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Θέμη Καραμουρατίδη γεννήθηκε «Το Δίκιο μου» – τραγούδι που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το τρίο της επιτυχίας ξανασυναντιέται για την παραγωγή ενός ολόκληρου δίσκου, που παρουσιάστηκε σε φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους την Τρίτη 26 Ιανουαρίου.

Τελευταίος Εαυτός
Για κάθε έναν ξεχωριστά μίλησαν ο Ανδρέας Πετρουλάκης, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου. Σταχυολογώντας τα συγκινητικότερα λόγια, ο Ανδρέας Πετρουλάκης περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, λέγοντας πως «Ο Οδυσσέας είναι ο στιχουργός των μικρών συναισθημάτων, ή πιο συγκεκριμένα, των μικρών πτυχών του συναισθήματος, των μικρών εικόνων, των μικρών δονήσεων, των μικρών σπαραγμάτων, των στιγμιότυπων της ψυχής, όλων αυτών των συνήθως απαρατήρητων κόμπων που υφαίνουν τον καμβά των μεγάλων λέξεων, οι οποίες στους στίχους παραμένουν ανύποπτες».

Τελευταίος Εαυτός

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης ως παλιός φίλος της Γιώτας Νέγκα («Η Γιώτα είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζω περισσότερα χρόνια από τον Οδυσσέα. Την ξέρω 22, τον Οδυσσέα 20.»). Αστειεύτηκε παραπονούμενος στον Οδυσσέα Ιωάννου που δεν έδωσε στον ίδιο τις «Μάχες», εξέφρασε το θαυμασμό του για τη σπουδαία φωνή της Γιώτα Νέγκα, κι έκλεισε δηλώνοντας ευτυχής για τη συγκυρία αυτής της συνεύρεσης που παρήγαγε έναν δίσκο «που τα τραγούδια του θα τα ακούμε για πολύ καιρό και κάποιοι από εμάς μπορεί να τα λέμε και για πολύ καιρό.»

Τελευταίος Εαυτός

Η Νατάσσα Μποφίλιου προσπάθησε να μιλήσει «αντικειμενικά», όπως δήλωσε η ίδια, για τον Θέμη Καραμουρατίδη, λέγοντας πως «Ο Θέμης είναι ένας συνθέτης που δεν υπακούει σε φόρμες και κανόνες, γράφει με τη συναισθηματική του φόρτιση, γράφει με το αίσθημα για το αίσθημα και αυτό νομίζω ότι τον κάνει να είναι τόσο πολύ αυθόρμητος, αυθεντικός και ειλικρινής που αυτή η αίσθηση είναι ….. για το λαϊκό τραγούδι και ενώ θεωρώ ότι δεν είναι λαϊκός συνθέτης, έγραψε έναν εξαιρετικό λαϊκό δίσκο όπως ο «Τελευταίος Εαυτός». Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν η μοναδική Γιώτα Νέγκα και ο εκπληκτικός στίχος του Οδυσσέα Ιωάννου και νομίζω ότι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να φτιάξουν έναν πραγματικά αληθινό, αυθεντικό λαϊκό δίσκο».
Τελευταίος Εαυτός
Στη συνέχεια, οι τρεις συντελεστές πήραν το λόγο. Ο Θέμης Καραμουρατίδης είπε πως «πρόκειται για ένα δίσκο που αισθάνομαι πως έγινε όπως ακριβώς τον φανταζόμουν. Δε θα ήθελα να αλλάξω τίποτα». Από την πλευράς της η Γιώτα Νέγκα δήλωσε συγκινημένη πως «Νιώθω ότι αν έγραφα στίχους και μουσικές και μπορούσα να το κάνω, αυτό θα είχα κάνει γιατί είναι κάτι που ονειρευόμουν και ποθούσα χρόνια. Αυτό συνέβη πράγματι και δεν το περίμενα ότι θα συνέβαινε τόσο απόλυτα και σε τόση αρμονία και υπήρχαν άνθρωποι όπως η Feelgood για να το κάνουμε πραγματικότητα.». Ο Οδυσσέας Ιωάννου έκλεισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα δρόμο με τον Θέμη και τη Γιώτα. Αυτός ο δίσκος είναι μια ευτυχής συγκυρία, γιατί και οι τρεις θέλαμε να κάνουμε λαϊκά τραγούδια. Το λαϊκό τραγούδι είναι ένα διαρκές αίτημα και ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για έναν δημιουργό.»

Τελευταίος Εαυτός
Αμέσως μετά, ο Θέμης Καραμουρατίδης κάλεσε τη Γιώτα Νέγκα και τους μουσικούς Σωτήρη Καστάνη στην κιθάρα και τον Νίκο Κατσίκη στο μπουζούκι για να ερμηνεύσουν το «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι» και το «Σ’ εσένα τρέχω», κλείνοντας με τον πιο ιδανικό τρόπο αυτή τη γιορτινή βραδιά. Ο «Τελευταίος Εαυτός» εμπεριέχει πράγματι τον καλύτερο εαυτό και των τριών συντελεστών του, αλλά και μία δουλεμένη μεταξύ τους χημεία, που ορίζει ξανά το λαϊκό τραγούδι χωρίς να φοβάται τις ρίζες του και χωρίς να πισωγυρνά.

Ο «Τελευταίος Εαυτός» κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Submit a Comment