Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Η Huawei με μια κίνηση ματ ακύρωσε την Samsung και την σειρά S9!

Η παρουσίαση των νέων κινητών της Huawei τελείωσε και εμείς που είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Παρίσι καλεσμένοι της εταιρίας επιστρέψαμε στην βάση μας και τώρα μπορούμε να αναλύσουμε πιο αντικειμενικά όλα όσα είδαμε.

Είναι αλήθεια ότι τις ημέρες αναμονής πριν την παρουσίαση είχαμε μια αρκετά συγκρατημένη αισιοδοξία για το τι ακριβώς θα παρουσιάσει η Huawei.

Για να είμαστε ειλικρινείς περιμέναμε μια παρουσίαση παρόμοια με αυτή των S9 της Samsung, όπου οι νέες συσκευές θα είναι μια μικρή βελτίωση των μοντέλων που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Πόσο λάθος κάναμε! Η Huawei όχι απλά παρουσίασε κάτι φανταστικό αλλά έδειξε ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις και μια φανερή λαχτάρα να εκθρονίσει από την κορυφή Apple και Samsung κάτι που πιστεύουμε ότι με αυτές τις κινήσεις είναι αναπόφευκτο να γίνει μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

 

Huawei P20 series Press Event

Τα πάντα, από τον χώρο του event το εμβληματικό Grand Palais μέχρι τον αριθμό των 2000+ καλεσμένων από ολόκληρο τον πλανήτη «μύριζε» κάτι το εντυπωσιακό και ο CEO της Huawei Richard Yu φρόντισε να μας επιβεβαιώσει.

 

Huawei CEO Richard Yu

Huawei CEO Mr Richard Yu

Το motto είναι «Master Photography Powered by AI» και οι δύο νέες συσκευές P20 και P20 Pro που μας αποκάλυψε είναι ξεκάθαρα δύο φωτογραφικά κινητά.
Μάλιστα η παρουσίαση ήταν το όνειρο κάθε tech freak καθώς για περισσότερη από μισή ώρα έγινε μια λεπτομερέστατη ανάλυση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν οι κάμερες της σειράς P20. Σαφώς πιο ενδιαφέρον από το να ακούς 20λεπτη παρουσίαση για 3D emojis.

Πρώτο και καλύτερο το P20 Pro με τριπλή κύρια κάμερα για πρώτη φορά σε κινητό αλλά και αισθητήρα RGB ανάλυσης 40MP ο οποίος ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας. Ο δεύτερος αισθητήρας των 20MP είναι μονοχρωματικός ενώ ο τρίτος των 8MP τηλεφακός. Έτσι το P20 Pro έχει το ισχυρότερο zoom της αγοράς και προσφέρει 3 x οπτικό, 5 x υβριδικό χωρίς απώλεια στην ανάλυση και 10 x ψηφιακό.

Το διάφραγμα είναι ευρύ f /1.8, f / 1.6, f / 2,4 ενώ ο αισθητήρας 1 / 1.7 ιντσών μπορεί να ανέβει σε ευαισθησίες ISO 102400, νούμερο που βρίσκουμε μόνο σε μεγάλες DSLR.
Φυσικά και το απλό P20 έχει εντυπωσιακά specs καθώς ενσωματώνει δύο αισθητήρες 12MP RGB και έναν μονοχρωματικό 20MP. Το μέγεθος των pixels και στις δύο συσκευές είναι 1.55μm και προσφέρουν φανταστικές δυνατότητες λήψης και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Και οι δύο συσκευές επίσης έχουν selfie κάμερα 24MP με 3D portrait lighting (κάτι που θα λατρέψετε στις selfies) ενώ η τεχνητή νοημοσύνη της Huawei μπορεί να αναγνωρίσει έως και 500 σενάρια λήψης από 19 κατηγορίες και φροντίζει να επιλέγει τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε οι φωτογραφίες σας να είναι πάντα επιτυχημένες.

 

Κορυφαίο είναι και το σύστημα σταθεροποίησης AIS (AI Image Stabilization) το οποίο χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης της Huawei για να σταθεροποιεί τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και σε δύσκολες φωτιστικά συνθήκες.
Φυσικά η κάμερα υποστηρίζει και λήψη βίντεο super slow motion στα 960fps ενώ εντύπωση μας έκανε και το σύστημα εστίασης 4D της Huawei το οποίο αναγνωρίζει ότι κινείται και εστιάζει επάνω του με απίστευτη ταχύτητα και ακρίβεια.

Όπως καταλαβαίνετε οι κάμερες έκλεψαν την παράσταση αλλά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τα οποία δημιουργούν ένα φανταστικό πακέτο από specs στις νέες συσκευές.

Οι οθόνες για παράδειγμα είναι επίσης εντυπωσιακές, με το P20 να ενσωματώνει μια FullView IPS LCD 5,8 ιντσών και το P20 Pro μια AMOLED 6.1 ιντσών. Και οι δύο οθόνες έχουν το χαρακτηριστικό κενό (notch) στην επάνω πλευρά, το οποίο μπορεί μεν να μοιάζει με αυτό του iPhone 10 αλλά είναι σαφώς πιο διακριτικό και αφήνει χώρο στην οθόνη για πολλές από τις χρηστικές ειδοποιήσεις που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.
Και οι δύο οθόνες είναι αναλυτικές και φωτεινές, αλλά αυτή του Pro είναι απλά φανταστική. Τα χρώματα είναι ιδιαίτερα ζωντανά και εντυπωσιακά, ενώ η φωτεινότητά της κορυφαία ακόμη και κάτω από έντονο ηλιακό φως.

Κάτω από την οθόνη είναι το fingerprint reader το οποίο επιτρέπει να καταργήσετε αν θέλετε τα virtual πλήκτρα και να χειρίζεστε το κινητό αποκλειστικά από αυτό καθώς υποστηρίζει gestures. Το σύστημα λειτουργεί και ήδη το χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και το face unlock 360 μοιρών το οποίο μας έχει εντυπωσιάσει με την ακρίβεια και την ταχύτητά του. Είναι ότι πιο γρήγορο έχουμε δει και κάνει τα συστήματα του ανταγωνισμού – λέγε με Galaxy S9- να μοιάζουν ράθυμα και αργά.

Τέλος το P20 Pro είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη περνώντας προδιαγραφές IP67, και οι δύο συσκευές έρχονται με το νέο Android 8.1 ενώ στον τομέα της μπαταρίας βρίσκουμε μια των 3400mAh στο P20 και μια μεγάλη χωρητικότητας 4000mAh στο P20 Pro.

 

Η Huawei δεν έπαιξε με μικρές αναβαθμίσεις και διαφημιστικά τεχνάσματα αλλά δημιούργησε δύο κορυφαία κινητά τα οποία μπορούν να την φέρουν στην κορυφή των πωλήσεων, με δεδομένες φυσικά και τις ανταγωνιστικές τιμές των συσκευών της.

Αυτό είναι η πρώτη κίνηση στην σκακιέρα της Huawei, και o αέρας “μυρίζει” και ένα ρουά ματ που δεν θα αργήσει και φυσικά θα τελειώσει μια για πάντα τις συζητήσεις για το ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία.