Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Sennheiser Orpheus, ήχος μοναδικός και μαγικός!

Sennheiser Orpheus, ήχος μοναδικός και μαγικός!

Μόνο η Sennheiser θα μπορούσε να …ξαναφτιάξει τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο .

Είναι τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο. Με τον διάδοχό τους η SENNHEISER παρουσιάζει τα νέα High-End ακουστικά ORPHEOUS. Η πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία του νέου ηλεκτροστατικού συστήματος ακουστικών, είναι ο συνδυασμός καινοτόμου τεχνολογίας και επιλογής των υψηλότερης ποιότητας υλικών και ποιότητας κατασκευής.

 

sennheiser1

 

Το όραμα της SENNHEISER ήταν πάντα η κατασκευή High-End ακουστικών, των οποίων ο ήχος θα ήταν τόσο εξαιρετικός, δίνοντας την εντύπωση πως βρίσκεστε στο κέντρο μίας συναυλίας και δημιουργώντας ένα ακουστικό αποτέλεσμα, το οποίο ξεπερνά οτιδήποτε έχει ακουστεί στο παρελθόν. Και αυτό το όραμα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1990/91.

Το προϊόν αναγνωρίστηκε αυτόματα σαν το καλύτερο σύστημα στον κόσμο – μέχρι σήμερα. Περίπου 25 χρόνια μετά η SENNHEISER ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ήχου με τον διάδοχό του.

‘Με το νέο ORPHEOUS, για άλλη μια φορά ωθήσαμε τα όρια και δείξαμε ότι μπορούμε επανειλημμένως να ορίσουμε νέα σημεία αναφοράς στην τελειότητα και με αυτά να σχηματίσουμε το αύριο στον χώρο του ήχου’ δήλωσε ο CEO της SENNHEISER, Daniel Sennheiser.

 

sennheiser2
Το νέο ORPHEOUS ξεπερνά κάθε σύστημα ακουστικών στον κόσμο προσφέροντας το απόλυτο στην ακουστική πιστότητα και με απόκριση συχνοτήτων, η οποία ξεπερνά το εύρος της ανθρώπινης ακοής.
sennheiser3
Για να γίνει αυτό πραγματικότητα μία ομάδα ειδικών της SENNHEISER εργάστηκε περίπου μία δεκαετία, δουλεύοντας συνεχώς ενάντια στα όρια του τεχνολογικά δυνατού και για άλλη μια φορά δημιούργησε τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο.
Στην καρδιά του ενισχυτή βρίσκονται 8 καθοδικές λυχνίες. Το πατενταρισμένο, από γυαλί χαλαζία, περίβλημά τους εξασφαλίζει πλήρη απομόνωση από οποιαδήποτε εξωτερική παρεμβολή. Παράλληλα όμως, ο ενισχυτής είναι τοποθετημένος με ειδικές αναρτήσεις σε περίβλημα από κοκκώδες ανομοιογενές μάρμαρο εξαλείφοντας στο ελάχιστο θορύβους από κραδασμούς.
Η κλάση λειτουργίας του ενισχυτή είναι σε μία τάξη που οι ειδικοί αποκαλούν Cool Class A. Στις χαμηλές συχνότητες λειτουργεί σε τάξη Α σε κάθε στάθμη, ενώ στις υψηλές και υπέρ υψηλές ο ενισχυτής οδηγείται από την τάξη Α σε τάξη ΑΒ.
Η απόκριση συχνοτήτων των ακουστικών ξεπερνά το ακουστικό φάσμα της ανθρώπινης ακοής. Ξεκινώντας από τα 8 Hz και φτάνοντας τα 100 KHz, το ηχητικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Η αίσθηση στον ακροατή είναι μοναδική, καθώς αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες που δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν πριν. Η ηχητική πίεση των 100dB με αρμονική παραμόρφωση 0,01% στο 1KHz σημαίνει ότι η αναπαραγωγή ήχου γίνεται με την υψηλότερη πιστότητα που έχει μετρηθεί ποτέ.

 

Το νέο ORPHEOUS διαθέτει ψηφιακές αλλά και αναλογικές εισόδους. Όσον αφορά το αναλογικό σήμα, διαθέτει balanced αλλά και unbalanced είσοδο. Όσον αφορά την ψηφιακή σύνδεση διαθέτει εισόδους SPDIF και USB.

 

sennheiser5

 

Η μετατροπή του ψηφιακού σε αναλογικό γίνεται από τον ESS SABRE ES9018 με 8 εσωτερικούς DACs οι οποίοι προσφέρουν ανάλυση 32bit και sample rate μέχρι τα 384KHz ή DSD σήματα με 2,8MHz και 5,6MHz σε balanced αναλογικά σήματα.
Η μοναδική εμπειρία του νέου ORPHEOUS ξεκινά πριν την ακρόαση. Όταν το σύστημα είναι ανενεργό, το σύστημα έχει την γαλήνια ομορφιά ενός γλυπτού. Πιέζοντας απαλά τον διακόπτη on/off το γλυπτό ζωντανεύει. Οι ρυθμιστές ελέγχου – όλοι κατασκευασμένοι από ενιαίο κομμάτι ορειχάλκου, το οποίο έχει επιχρωμιωθεί – ξεπροβάλουν από το μαρμάρινο πλαίσιο και οι λυχνίες ανασηκώνονται από την βάση τους και αρχίζουν να λαμπιρίζουν. Τέλος το γυάλινο πλαίσιο ανασηκώνεται επιτρέποντας στα ακουστικά – με το δερμάτινο τελείωμά τους – να αφαιρεθούν.

 

Η επιλογή όλων των υλικών υποστηρίζει με συνέπεια την ακουστική τελειότητα αυτού του προϊόντος. Κάθε ένα από τα 6.000 εξαρτήματα επιλέχθηκε σχολαστικά.
Για την εξασφάλιση της ακουστικής τελειότητας χρησιμοποιήθηκαν κεραμικά ηλεκτρόδια, ψεκασμένα με χρυσό, αλλά και διαφράγματα ψεκασμένα με πλατίνα. Το μάρμαρο που χρησιμοποιείται προέρχεται από την Carrara της Ιταλίας και είναι ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιούσε ο Μιχαήλ Άγγελος για τα γλυπτά του.

 

Ο σχεδιασμός του ORPHEOUS ακολουθεί την αρχή της ώθησης των ορίων του δυνατού υψηλότερα και με μόνο στόχο την πραγματοποίηση της φιλοδοξίας της SENNHEISER να δημιουργήσει την τελειότητα με κάθε λεπτομέρεια.

 

Η τιμή του θα κυμαίνεται στα 50.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

Submit a Comment